Kruhki bageli

Vsi , kateri gledate Ameriške filme ste zagotovo že videli kako v njih za zajtrk postrežejo žemljice z luknjami.Nekoč sem čisto slučajno v eni od naših kuharskih revij zasledila recept zanje in ker rada eksperimentiram v kuhinji sem jih morala speči in moji jedci so bili nad njimi navdušeni.Meni so z surovim maslom ali pa z avokadovim namazom najbolši.
Pa še recept, če se opogumite in jih spečete :)).

BAGELI
Za 12 kosov potrebujete
450 g pšenične bele moke(lahko uporabite tudi polnozrnato)
1 žlička soli
1 vrečka suhega kvasa
3 jajca
1 žlička medu
1,5dl mlačne vode
2 žlički sončničnega olja

Moko presejemo v skledo, vmešamo sol in kvas in na sredini naredimo jamico. Posebaj v skledi zaamešamo dve jajci, med in oljeter zlijemo v jamico narejeno v moki. Prilijemo še približno 1,5 dl mlačne vode in vse skupaj zamesimo v precej lepljivo testo.Dlovno površino rahlo pomokamo , nanjo stresemo testo in ga približno 10 minut močno gnetemo in tudi pretepemo ga lahko, celo priporočljivo je.Pustimo ga vzhajati pol ure ali toliko časa da dvakratno naraste.Testo nato še enkrat pregnetemo in oblikujemo v valj, katerega narežemo na 12 delov .Iz vsakega dela testa oblikujem kroglico skozi katero na sredini s prstm naredim luknjico in ga na prstu nekajkrat obrnem, da se luknjica razširi.Krofke naložimo na pekač in jh pustimo vshajati še 20 minut. Med tem časom v veliki posodi zavremo vodi katero smo solili ko zavre vanjo enega za drugim spuščamo krofke in jih vremo približno 20 sekund, nato jih z penovko poberemo iz kopeli in jih naložimo na pekač obložen s peki papirjem. Premažemo jih s stepenim jajcem in po želji posujemo z makom, sezamom ali lanenim semenom. Pečemo jih v ogreti pečici 14-15 minut pri 200 stopinjah. Pečene navlažimo z vodo, čeželimo,da je skorja mehka.

Pa dober tek :))).

Komentarji

  1. Tole pa izgleda super slastno!!!!!Hvala za recept, mogoče pa poskusimo:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Upam, da so tvoji boljši kot pravi ameriški -za videti so definitivno slastnejši.

    Pravi ameriški so zelo trdi in zbiti. Nič kaj dobri. :(

    OdgovoriIzbriši
  3. mmmmmmmmmm bi kar enega pograbila:-))) Ali mogoče dva...hvala za recept, bomo probali!

    OdgovoriIzbriši
  4. Najprej jih pokuhaš? Kej tazga ...

    OdgovoriIzbriši
  5. Zelo slastno zgledajo in verjamem, da so prav tako odlični.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Poročne

Hvaležnost

Novo leto, celo leto